Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Németjuhász

Kép A német juhászkutyát mi farkaskutyának is hívjuk, pedig alig van köze a kutyák őséhez. Csak úgy néz ki, mint egy igazi farkas. De évszázadokkal ezelőtt pásztorkutyából tenyésztették ki német földön. Szép, okos, hűséges és szorgalmas. Igen gyorsan tanul ezért szinte mindenre használható: kiváló házőrző,nyomozó - mint mindeki számára jól ismert Rex, és ilyen volt Kántor, a magyar detektív kutya.Kép Vakvezető,és járőrkutya is.De kiváló játszótárs a gyerekeknek. Csak azt nem szereti ha hosszú időre magára hadják.50-70kg-t is nyom. De akár a 80-90kg-t is elérheti.Jó a szaglása és gyors. Bármit megtesz a gazdájáért csak, hogy védelmezze.

 

Kép

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

omg

(chatain, 2009.04.16 22:52)

,,A német juhászkutyát mi farkaskutyának is hívjuk, pedig alig van köze a kutyák őséhez."
A fejemet tudnám a falba verni..
Ti farkaskutyának hívjátok? Laikusok vagytok, gondolom.. Ezer éve nem hallottam ezt a kifejezést..
Alig van köze a kutyák őséhez? Szerintem nagyjából annyi, mint a többi kutyának..
Ami még vicc: ,,50-70kg-t is nyom. De akár a 80-90kg-t is elérheti." Ez nem medve, hanem német juhászkutya, olvasd már el a standardet! Testtömege: 25-40 kg
http://www.kutya-tar.hu/fajtak/nemet-juhaszkutya
Bár most elgondolkodtam, hogy te még élőben nem is láttál ilyen kutyát, ha ilyen hülyeségeket írsz róla.. Bár az azért feltűnhetne a képen, hogy nem egészen úgy néz ki, mint egy ,,igazi farkas."

Re: omg

(én, 2011.10.20 13:31)

Az oké, hogy nem értesz egyet omg de azért nem kell így leszólni mindenkit! Az azért nem 25 kiló! Vagy kölyökre gondoltál?